У литовських школах розпочали навчання приблизно сім тисяч українських дітей

У литовських школах розпочали навчання приблизно сім тисяч українських дітей

Укрінформ
У Литві 1 вересня розпочали навчання приблизно 7000 дітей із сімей українських біженців. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Десятикласниця Богдана Арсенюк з Києва, яка перебуває зараз у Литві, сказала, що вчителі у Литві "м'якші", ніж в Україні, а навчання триває 12 років, тому програма більш розтягнута, вчитися легше. Поки що для Богдани найскладніше – спілкування, оскільки вона не може говорити литовською. У Литві дівчині подобається, але вона все ж таки хоче повернутися додому.

Своєю чергою директор "Литовського дому" (школа для дітей, які приїхали з-за кордону і не володіють литовською) Гінтаутас Рудзінскас сказав, що цього року в школі 99 нових дітей, переважно біженці з України, білорусі та росії.

Читайте також: У Таллінні відкрили школу для українських дітей - Зеленська

«Перші діти з України у нас з'явилися у 2014 році. Вони приїхали, отримавши травми, вони потребували більше уваги, більше допомоги в процесі адаптації. У нас є психолог та логопед, є соціальний працівник, є команда, яка надає допомогу. У гуртожитку вихователі працюють цілодобово. Система відпрацьована», – розповів Рудзінскас.

Як повідомляв Укрінформ, у створеній для українських дітей в центрі Таллінна Школі Свободи починає навчатися 560 учнів. Ще 160 дітей українських біженців від війни розпочали навчання в Аннеліннаській гімназії другого за величиною міста Естонії - Тарту.

Фото: DELFI / Andrius Ufartas

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-