Нацгвардійці за тиждень знищили 50 військових рф та дві артустановки - Надточий

Нацгвардійці за тиждень знищили 50 військових рф та дві артустановки - Надточий

Укрінформ
Бійці Нацгвардії України (НГУ) за тиждень знищили дві артилерійські установки росіян та знешкодили 50 військовослужбовців рф.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив начальник оперативного управління Головного управління НГУ Олексій Надточий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Начальник оперативного управління також зауважив, що військові частини Нацгвардії продовжують брати участь в оборонній операції у Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому операційних районах, стримувати наступ противника у районі Харкова, Слов'янська, Сіверська.

За його словами, нацгвардійці також продовжують брати участь в обороні таких міст, як Кривий Ріг, Миколаїв, Запоріжжя.

«У ході бойових зіткнень займані позиції підрозділами НГУ утримано, втрат територій - не допущено. За останній тиждень було знешкоджено до 50 військовослужбовців противника і знищено 2 артилерійські установки», - уточнив Надточий.

Читайте також: За добу повітряні сили ЗСУ знищили ворожий вертоліт, два безпілотники та склади боєприпасів

Представник НГУ пояснив, що йдеться про знищені спільно із Збройними силами України 152-мм САУ «Мста-С» та САУ «Акація».

Крім того, впродовж тижня нацгвардійці завдали ударів по спостережних пунктах та позиціях противника, відбили спробу штурму на багатьох напрямках, зазначив Надточий.

Бійці НГУ також беруть участь у стабілізаційних діях у Львівському, Карпатському, Буковинському та Подільському операційних районах. А у Волинському, Сіверському та Поліському операційних районах у взаємодії із Держприкордонслужбою та ЗСУ Національна гвардія України здійснює прикриття держкордону з білоруссю.

За словами Надточия, за цей період сили і засоби НГУ спільно з територіальними підрозділами СБУ та Національної поліції залучалися до виконання антитерористичних, контрдиверсійних заходів на об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах у Закарпатській, Рівненській та Волинській областях.

«Визначені завдання виконані у повному обсязі, терористичних актів та диверсій у зазначених районах не допущено», - сказав він.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили понад 200 загарбників, 12 танків і шість складів боєприпасів

Надточий, серед іншого, заявив, що під час стабілізаційних операцій основні зусилля зосереджуються на охороні і обороні важливих державних об’єктів, охороні державних органів влади, об’єктів критичної інфраструктури і утриманні протидиверсійних резервів.

«Разом із ЗСУ та іншими військовими формуваннями і правоохоронними органами та з вашою допомогою ми впевнено прямуємо до перемоги. Окупанта на нашій землі не буде», - запевнив він.

Як повідомлялося, 11 серпня Надточий поінформував, що з початку повномасштабного вторгнення рф водолази Національної гвардії України (НГУ) обстежили 100 квадратних кілометрів водойм на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-