На півдні ЗСУ знищили понад 200 загарбників, 12 танків і шість складів боєприпасів

На півдні ЗСУ знищили понад 200 загарбників, 12 танків і шість складів боєприпасів

Укрінформ
За минулу добу українські військові знищили на Південному напрямку 201 російського загарбника, 12 танків Т-72 і 18 одиниць автобронетехніки, а також шість складів боєприпасів.

Про це повідомляє у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в нашій операційній зоні залишається складною, але контролюється силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій без суттєвих змін у складі та положенні його підрозділів. З метою убезпечення себе від дій наших підрозділів, здійснює дистанційне мінування підступів до своїх рубежів», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, авіація ЗСУ завдала 24 ударів по місцям зосередження противника, його сил та засобів, командних та опорних пунктах, логістичних центрах, транспортних шляхах та бойових позиціях.

Читайте також: Південь: ЗСУ ліквідували майже 120 загарбників та понад 30 одиниць ворожої техніки

Ракетно-артилерійськими підрозділами завдано ударів по ворожих пунктах управління безпілотними літальними апаратами, станціях радіоелектронної боротьби і радіолокаційних, реактивних системах залпового вогню та засобах ППО.

В ОК «Південь» наголошують, що утримування Каховського і Дар’ївського мостів під щільним вогневим контролем виключило їх використання ворогом для підтягування техніки та боєприпасів. Налагоджену загарбниками понтонну переправу в районі Дар’ївки знищено.

Втрати ворога становлять: 201 військовий, 12 танків Т-72 та 18 одиниць автобронетехніки.

Читайте також: Штати упродовж двох місяців постачали Україні зброю для контрнаступу – CNN

«Влучно знищені важка вогнеметна система «Сонцепьок», зенітно-ракетний комплекс «Бук-М3», п'ять гаубиць «Мста-Б», самохідна гаубиця «Акація», дві самохідні артустановки, три мобільні міномети. Ліквідовано  шість складів ворожих боєприпасів в Бериславському, Генічеському та Херсонському районах, а також командні пункти 331-го парашутно-десантного і 56-го десантно-штурмового полків», - уточнили в ОК «Південь», додавши, що остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 31 серпня ліквідували близько 47 тисяч 900 російських військових.

Фото:  93-тя ОМБр Холодний Яр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-