Загарбники хочуть таємно вивезти з території ЗАЕС працівників «росатома» – розвідка

Загарбники хочуть таємно вивезти з території ЗАЕС працівників «росатома» – розвідка

Укрінформ
Російські загарбники готуються таємно вивезти з території Запорізької атомної електростанції працівників "росатома".

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

"На Запорізькій атомній електростанції проводиться підготовка до евакуації в Мелітополь співробітників «росатома». Щоб уникнути паніки серед працівників станції, підготовка проводиться приховано. Евакуація проходитиме у супроводі підрозділів «росгвардії», які о 7.00 колоною вирушили з Мелітополя в напрямку Енергодара", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Місія МАГАТЕ попри обстріли вирушила із Запоріжжя до Енергодара

У ГУР зазначили: зі слів співробітників «росатома» стало відомо, що у разі прибуття на ЗАЕС місії МАГАТЕ частину персоналу не буде допущено на територію станції.

Наразі на ЗАЕС уже склалася критична ситуація через те, що окупанти не допускають на територію частину співробітників, зокрема персонал, який відповідає за пожежну безпеку, наголосили в розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, 31 серпня місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) прибула до Запоріжжя, щоб відвідати Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі.

Сьогодні, 1 вересня, росіяни обстріляли дорогу по наперед узгодженому маршруту руху місії. Попри небезпеку, місія продовжила рух на ЗАЕС. Також війська рф з мінометів обстрілювали місто Енергодар, пошкодивши обладнання станції. У самому місті є загиблі і поранені.

Читайте також: МЗС: росія має негайно припинити обстріли маршруту місії МАГАТЕ на Запорізькій АЕС

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, обстрілюють прилеглу територію.

ООН, США та Україна закликали рф до виведення військової техніки та особового складу з ядерного об’єкта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-