путін не готовий до кардинальних змін у керівництві міноборони - радник Монастирського

путін не готовий до кардинальних змін у керівництві міноборони - радник Монастирського

Укрінформ
Президент рф володимир путін наразі не готовий до кардинальних змін у керівництві міністерства оборони рф.

Таку думку висловив виконавчий директор Українського інституту майбутнього, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зокрема, експерт звернув увагу на нещодавню зустріч путіна з керівником росгвардії Віктором Золотовим, зауваживши, що вона "була зовсім не прохідною".

"Якщо коротко, в рф почалася гонка за крісло неубитого шойгу (міністр оборони рф - ред.). І головним претендентом зараз стає саме Віктор Золотов, який свого часу був керівником особистої охорони путіна, а останні 7 років вірою і правдою служить путіну в росгвардії", - зазначив Денисенко.

Водночас, за його словами, путін не готовий до кардинальних змін, і ситуація перебуває в підвішеному стані.

"путін давно, ще кілька місяців тому відсторонив від роботи і керівника Генштабу герасимова, і самого шойгу (перший взагалі зник, а другому доручають ритуальні функції). Але ставити на нових, навіть перевірених людей страшно”, - вважає Денисенко.

На його думку, для цього є три причини. “Перша - це визнати, що все йде не за планом, друга - отримати в своєму оточенні яструбів-стерв‘ятників (саме такий новий вид), які почнуть перебудовувати всю силову вертикаль під себе і можуть порушити баланс армія-фсб, а також є ще одна, психологічна, причина: путін дуже складно прощається з людьми”, - зазначив експерт.

Читайте також: шойгу відсторонений від російського керівництва – британська розвідка

Утім, за його словами, для українців така теоретично можлива зміна "особливо нічого не означатиме".

“Лінія буде та сама, підходи не зміняться. Тому, як у мирні часи казали, запасаємося попкорном”, - зауважив Денисенко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Денисенко заявив, що міністр оборони сергій шойгу перестав відігравати будь-яку роль у міноборони рф ще три місяці тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-