Ексгенерал СБУ Наумов, якого підозрюють у держзраді, може отримати притулок у росії

Ексгенерал СБУ Наумов, якого підозрюють у держзраді, може отримати притулок у росії

Укрінформ
Колишньому генералу СБУ Андрію Наумову, який, ймовірно, надав ворогу інформацію про Чорнобильську зону відчуження, можуть надати притулок у рф.

Як передає Укрінформ, про це пише The Insider.

Як зазначається, 7 червня екскерівника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова затримали в Сербії за контрабанду незадекларованих цінностей, йому загрожує до 12 років ув'язнення.

В Україні ж його підозрюють у державній зраді. «Обіймаючи посаду керівника державного підприємства, що забезпечує діяльність зони відчуження ЧАЕС, та надалі керівну посаду у СБУ, збирав відомості про функціонування систем безпеки зони відчуження ЧАЕС» - йдеться у заяві  ДБР України.

За інформацією The Insider, росія готова надати Наумову притулок в обмін на свідчення проти Володимира Зеленського. Начебто над президентом України Росії хочуть влаштувати суд.

Читайте також: У Сербії підтвердили затримання ексначальника підрозділу СБУ - ЗМІ

Повідомляється, що на ньому колишній генерал СБУ має заявити про «геноцид мирного населення Донбасу за наказом Зеленського».

31 березня Президент Володимир Зеленський поінформував, що двох українських генералів позбавили звання через те, що вони виявились зрадниками. За його словами, йдеться про ексначальника головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Наумова Андрія Олеговича та ексначальника УСБУ у Херсонській області Криворучко Сергія Олександровича.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: RFL/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-