Ворожі обстріли шести областей та потужні вибухи на Херсонщині – зведення ОВА

Ворожі обстріли шести областей та потужні вибухи на Херсонщині – зведення ОВА

Укрінформ
У Херсоні лунали потужні вибухи, шість областей російські війська обстрілювали вдень і вночі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 неділі, 28 серпня.

У Запорізькій області вночі загарбники обстріляли один із дачних кооперативів у Шевченківському районі Запоріжжя. Дві людини отримали легкі осколкові поранення, від ушпиталення відмовились. Руйнувань зазнали три дачні будинки, в яких нікого не було. Тривають обстріли ворога по лінії зіткнення. Від артилерійських обстрілів потерпає м. Оріхів. Багато руйнувань у приватному секторі.

На Дніпропетровщині російські війська знову обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. По Нікопольському ударили 6 разів за ніч. У Нікополі понівечені кілька житлових будинків та автівок. Понад 1 500 сімей без світла. У Марганецькій громаді один будинок знищений, до десяти — пошкоджені. Є руйнація складів та цехів місцевої фабрики. Пошкоджена лінія електропередач. У Червоногригорівській громаді є руйнація житлових будинків. У Криворізькому районі обстріляли Зеленодольську громаду, поцілили по дачному масиву та підприємству. Всюди без загиблих та поранених.

На Харківщині агресор обстріляв територію дитячого табору у Харківському районі. Без постраждалих і руйнувань. Також вночі були обстріли Харкова, Богодухівського, Чугуївського та Ізюмського районів. У Золочеві через обстріл зруйнований будинок, загинула одна людина.

Читайте також: Опівночі з російського Бєлгорода випустили дві ракети на Харківщину

На Луганщині загарбники хотіли пробити оборону ЗСУ у шести різних місцях. Двічі організовували штурм за підтримки авіації. Але наші військові зупинили кожен із цих наступів. Загалом літаки ворога завдали авіаударів поблизу чотирьох населених пунктів. Лише за ніч, що минула, 17 разів зафіксовані ворожі артилерійські обстріли. У п’ятьох випадках агресор використовував установки залпового вогню. Чотири рази до атак долучалися танки.

На Донеччині вночі були обстріли Слов'янська (пошкоджені багатоповерхівки і школа), Краматорська (цілили по об'єктах транспортної інфраструктури, пошкоджені багатоповерхівки), Авдіївки (околиці). За минулу добу одна людина загинула, двоє — поранені. З артилерії, РСЗВ «Ураган», «Град», ракетою ЗРК С-300 обстріляні Авдіївка, с. Роздольне. Область залишається без газу і частково без води й електрики. Обов'язкова евакуація населення триває.

Читайте також: Ворог вночі обстріляв Краматорськ, пошкоджені будинки та залізниця

На Миколаївщині вчора та сьогодні обстріляне с. Широке, зруйновано два житлових будинки та сільгоспбудівлі у домогосподарствах. Постраждалих немає. Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. За попередньою інформацією постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

У Херсоні ввечері та вночі лунали потужні вибухи. Кілька годин область знову була без світла та водопостачання. ЗСУ знищили склади боєприпасів російських військ в Інженерному та Чорнобаївці і вкотре вдарили по Антонівському та Дар'ївському мостах. Найскладніша ситуація залишається у Каховському і Бериславському районах. Через постійні бойові дії багато сіл на межі знищення, у деяких з них немає води і світла майже пів року. Останнім часом в області активізувалися телефонні соцопитування. Людям телефонують із питаннями, як їм живеться, що думають з приводу росіі та як ставляться до путіна. Тривають і подворові обходи та перевірка паспортів і телефонів російськими військовими.

Читайте також: ЗСУ обстріляли переправу загарбників під Антонівським мостом, якою хвалився зрадник Стремоусов

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Кіровоградщині, Полтавщині, Сумщині, Чернігівщині, Київщині та Житомирщині.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-