Військовому рф оголосили підозру в убивстві двох цивільних на Київщині

Військовому рф оголосили підозру в убивстві двох цивільних на Київщині

Фото
Укрінформ
Прокуратура повідомила російському військовому про підозру в убивстві двох мирних мешканців біля села Мрія Київської області.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, передає Укрінформ.

"Правоохоронцями встановлено ще одного російського окупанта, причетного до вбивства мирних громадян під час окупації частини Київщини. Бучанською окружною прокуратурою йому повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 428 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у березні п’ятеро військовослужбовців рф на автомобілі з літерою "V" та написом "Танковий спецназ RUS" приїхали до підприємства поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області. До них вийшли двоє цивільних беззбройних громадян - власник підприємства й охоронець.

Загарбники, пересвідчившись, що люди не становлять для них загрози, дали їм змогу піти. Та щойно чоловіки відійшли на декілька метрів, підозрюваний разом із невстановленим військовослужбовцем відкрили вогонь з автоматичної зброї їм у спину. Зазнавши щонайменше 12 вогнепальних поранень, чоловіки померли.

Після цього росіяни обікрали підприємство, завантажили награбоване в автомобіль і поїхали геть.

Злочин військовослужбовців країни-агресора зафіксований камерами відеоспостереження підприємства.

Читайте також: На Київщині затримали банду, яка допомагала ворогу під час захоплення Бучанського району

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну зареєстровано понад 43 тисячі злочинів, пов'язаних з російською агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-