На Київщині затримали банду, яка допомагала ворогу під час захоплення Бучанського району

На Київщині затримали банду, яка допомагала ворогу під час захоплення Бучанського району

Фото, відео
Укрінформ
В Україні нейтралізували злочинне угруповання, яке перейшло на бік російської федерації під час тимчасового захоплення Бучанського району Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба СБУ у Телеграмі.

«Зловмисники орієнтували загарбників на місцевості та підказували геолокації для облаштування вогневих позицій ворожої артилерії, у тому числі серед житлових будинків», - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що вони допомагали загарбникам в обладнанні блокпостів, кулеметних точок та місць дислокації російської техніки, здавали адреси перебування українських патріотів.

За даними слідства, до складу злочинної групи входили декілька жителів Київщини.

Після визволення регіону вони переховувались на території одного із житлових комплексів Бучанського району, проте співробітники СБУ встановили місцезнаходження і затримали зловмисників.

Їм повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: СБУ викрила агентурну мережу рф, яка координувала наступ ворожих військ на Київ

Як повідомляв Укрінформ, у серпні в Миколаївській області правоохоронці викрили місцевого жителя, який передавав російським загарбникам інформацію про позиції Збройних сил України і розташування систем залпового вогню HIMARS.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-