Цілеспрямований теракт: ворог завдав по Чаплиному удару ракетами С-300 та «Іскандер»

Цілеспрямований теракт: ворог завдав по Чаплиному удару ракетами С-300 та «Іскандер»

Укрінформ
Удар по Чаплиному Дніпропетровської області був комбінований із застосуванням, в тому числі, сучасної, точної зброї, здатної обходити ППО. Це був цілеспрямований теракт проти цивільного населення.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровщини Микола Лукашук.

“Всі рятувальні роботи в Чаплиному завершені вчора ввечері. Це цілеспрямований теракт проти цивільної інфраструктури та мешканців, бо це був комбінований обстріл із застосуванням ракет С-300 та “Іскандер”. Якщо С-300 мають великий розліт, то “Іскандер” - це сучасна точна зброя, яка була зроблена для того, щоб обходити ППО”, - сказав Лукашук.

За його словами, саме використання ракети “Іскандер” та С-300 говорить про те, що ворог розумів, що там знаходяться цивільні.

Читайте також: Російська ракета у Чаплиному спалила родину з Донеччини та двох місцевих дітей

“Всі бачили кадри з місця події, вони облетіли весь світ. Там були цивільні. Це цілеспрямований акт терору. Саме через цю станцію відбувається евакуація людей з Покровська. Потяг звідти йде до Львова”, - додав очільник облради.

Через загострення ситуації, за словами Лукашука, 2000 людей виїхало до інших областей.

“Сьогодні, за даними соцслужб, в області знаходяться 315 тисяч людей”, - сказав Лукашук.

Очільник облради також зазначив, що ворог постійно обстрілює Нікопольський район з боку тимчасово окупованого Енергодара. Проте наразі у ворога немає можливості зайти на території області.

Читайте також: У МЗС розчаровані відсутністю чіткої позиції Офісу ООН щодо обстрілу Чаплиного

Раніше повідомлялось, що 24 серпня ворог завдав ракетного удару по Чаплиному. Був обстріляний вокзал, згоріло 5 вагонів. Також поруч з вокзалом їхала родина з Донецької області. Машина вигоріла, загинули батьки, 17-річна дівчина вижила.

Снаряди влучили у житлові будинки. Загинули 11-річний та 6-річний хлопчики.

Загалом протягом тижня в Дніпропетровській області внаслідок ворожих обстрілів було поранено 42 людини, 26 - загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-