Бельгія виділить для ЗСУ нелетальну допомогу на €8 мільйонів

Бельгія виділить для ЗСУ нелетальну допомогу на €8 мільйонів

Укрінформ
Уряд Бельгії за запитом міністра закордонних справ Аджі Лябіб виділяє для Збройних сил України нелетальну допомогу на 8 мільйонів євро через спеціальний фонд НАТО.

Про це повідомила глава МЗС Бельгії, передає Укрінформ.

«Ця зима, ймовірно, стане вирішальною фазою конфлікту. Тому дуже важливо, щоб українські Збройні сили отримали необхідне обладнання, щоб мати змогу й надалі протистояти російській агресії. Я пишаюся тим, що наша країна була однією з перших, хто зробив доступним обладнання», - заявила глава МЗС Бельгії.

Зазначається, що вісім мільйонів євро допомоги підуть на обладнання для надання першої допомоги (включаючи аптечки), зимовий одяг або інші матеріали, такі як окуляри нічного бачення чи фармацевтичні препарати.

«Півроку українці ведуть мужню боротьбу за свою свободу та свою країну. Цього тижня я підтвердив Президентові Зеленському, що Україна може й надалі розраховувати на нашу підтримку... Бельгія знову реагує на конкретні потреби України і найближчими тижнями доставить до країни життєво важливі матеріали», - заявив прем’єр-міністр Александр Де Кроо.

Читайте також: Італія виділить €2 мільйони для розмінування України

Як повідомлялося, 24 лютого рф почала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська росії обстрілюють і бомблять міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-