На Луганщині СБУ викрила колаборанта-«освітянина»

На Луганщині СБУ викрила колаборанта-«освітянина»

Укрінформ
Оперативники та слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу щодо протиправної діяльності мешканця Луганщини, який добровільно погодився обійняв посаду у незаконно створеному «органі влади».

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Чоловіка призначено «начальником відділу освіти районної адміністрації «лнр». Наразі колаборант переймається переведенням системи освіти у районі на «російські стандарти», та сприяє російським окупантам та угрупованню «лнр» в організації так зв. «референдуму» щодо приєднання Луганської області до рф», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: З початку вторгнення росія скоїла в Україні 44,1 тисячі злочинів

За даними оперативників, за його вказівкою виділено приміщення шкіл для голосування. Крім того, «посадовець» віддає накази працівникам навчальних закладів увійти до складу так зв. «виборчих комісій» для проведення антидержавного псевдореферендуму.

Зазначається, що за добровільне зайняття громадянином України посади у незаконних органах влади, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Одним з напрямків діяльності ворога є вербування українських громадян для роботи на загарбників. На Луганщині слідчі СБУ викрили вже більше 110 таких осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-