В Україні оголосили підозру кадирівцю, який керував захопленням Луганщини

В Україні оголосили підозру кадирівцю, який керував захопленням Луганщини

Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозру командиру спеціального загону національної гвардії росії «Ахмат», який керував військовою операцією із захоплення міст Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру командиру спецзагону швидкого реагування «Ахмат» росгвардії рф по чеченській республіці, який керував військовою операцією із захоплення території Луганщини», – ідеться в повідомленні.

Фігуранту інкриміноване вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну особовий склад спецзагону «Ахмат» прибув у Луганську область для участі в бойових діях проти української армії та терору цивільного населення.

Очолення спецпідрозділу було довірене особисто помічнику голови чеченської республіки рф, який у 2011-2021 роках обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ чечні.

Встановлено, що на виконання наказу керівництва російської федерації у березні-червні військові спецзагону в складі розвідгруп заходили в населені пункти Луганської області та масовано обстрілювали з важкого озброєння позиції Збройних сил України для просування підрозділів зс рф і незаконних збройних формувань «л/днр» на територію Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька й Лисичанська. Кінцева мета загарбницьких військ полягала в захопленні цих міст, що в результаті ворожих атак було досягнуто.

Читайте також: Розстріл цивільних на Київщині: ще одному військовому рф повідомили про підозру

За інформацією слідства, командир «Ахмату» публічно звітував перед головою чеченської республіки та вищим керівництвом рф про «успіх денацифікації» на східному фронті. Для показовості такі відеозвернення переважно записувалися біля або безпосередньо в адміністративних приміщеннях державних структур регіону.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Служба безпеки України повідомила про підозру командиру мобільного загону особливого призначення росгвардії у чеченській республіці Анзону Бісаєву, який у Бучанському районі Київської області катував неповнолітнього.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-