російські пропагандисти мають бути засуджені як воєнні злочинці - польські журналісти

російські пропагандисти мають бути засуджені як воєнні злочинці - польські журналісти

Заява
Укрінформ
російські пропагандисти, які вдають із себе журналістів, після поразки росії у війні з Україною мають за розпалювання ненависті до українців понести таке ж покарання, як воєнні злочинці.

Про це йдеться в офіційній заяві керівництва Асоціації польських журналістів (SDP), оприлюдненій у День Незалежності України, передає Укрінформ.

Як підкреслюється у заяві, у зв’язку з варварським вторгненням Росії в незалежну Україну, яке триває вже пів року, керівництво SDP вимагає, щоб відповідальність за скоєні злочини в Україні проти мирного населення понесли "не лише бандити у російській військовій формі, але й "журналісти" – пропагандисти, які підтримують кремлівський режим".

Читайте також: Пропагандисти кремля: НАЗК назвало ще понад 200 потенційних кандидатів на санкції

"Пропагандисти не лише дезінформують світову громадську думку про криваву агресію Москви проти України, а й заохочують до боротьби з українцями заради імперських інтересів путіна та його прибічників",- підкреслюється в документі.

Як наголошується, російських пропагандистів, які видають себе за журналістів, таких як Маргарита Сімонян, Володимир Соловйов, Дмитрій Кісельов, Ольга Скабєєва та багатьох інших, "після падіння режиму путіна слід судити як воєнних злочинців".

Як наголошується, ці особи є "найвідомішими обличчями російської пропаганди", які лише вдають журналістів, а насправді є "брехунами і воєнними поводирями".

У заяві підкреслюється, що таких осіб в росії, на жаль, багато, з огляду на те, що в рф зараз взагалі немає вільних ЗМІ.

Читайте також: Держдеп відреагував на вбивство російської пропагандистки дугіної

"Шахрайство, дезінформація, але насамперед, розпалювання ненависті і заохочування до вбивств невинних людей у незалежній країні ніколи не вважатиметься журналістикою, а центри російської пропаганди ніколи не стануть ЗМІ", - підкреслюють польські журналісти.

Відтак, як зазначає SDP, світові журналістські організації та національні медіа-асоціації повинні постійно впливати на уряди демократичних країн та міжнародні інституції, щоб з огляду на очевидну необхідність підготовки трибуналів для бандитів російської армії, які сіють терор в Україні, "визнати воєнними злочинцями також російських пропагандистів, які заохочують у кремлівських медіа до агресії проти України та намагаються виправдати масові вбивства, зґвалтування та пограбування".

Як відомо, Україна вже півроку мужньо протидіє повномасштабній російській агресії. У війні проти України росія активно використовує пропаганду та дезінформацію, яку поширюють російські медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-