Війна для росії виявилася дороговартісною і згубною стратегічно – британська розвідка

Війна для росії виявилася дороговартісною і згубною стратегічно – британська розвідка

Укрінформ
За шість місяців повномасштабної агресії рф проти України стан російської армії суттєво погіршився, дипломатичний вплив рф зменшився, а її економічні перспективи похмурі.

Про це повідомляє у Твітері Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на огляд розвідки, передає Укрінформ.

«Сьогодні 31-ша річниця незалежності України. З 2014 року президент путін намагався застосувати поєднання сили та дипломатії примусу, щоб посилити та зміцнити вплив росії в Україні та втручатися в її суверенні справи. росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну шість місяців тому з метою повалення уряду та окупації більшої частини країни. У квітні російські лідери зрозуміли, що це не вдалося, і повернулися до більш скромних цілей на сході та півдні України», - зазначають у британському оборонному відомстві.

В Міноборони зауважили, що наступ росії на Сході України відбувається мінімальними темпами, а на Півдні російські загарбники очікують великого контрнаступу українських сил.

Читайте також: Зеленський: Більше ніхто про Україну не скаже, що це десь там біля росії

«В оперативному плані росія відчуває брак боєприпасів, техніки та персоналу. Бойовий дух у багатьох військових частинах низький, стан армії суттєво погіршився. Дипломатичний вплив росії зменшився, а довгострокові економічні перспективи похмурі. Після шести місяців війна для росії виявилася дороговартісною і згубною стратегічно», - констатували у британському відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в британській розвідці заявили, що росія програла інформаційну війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-