Загарбники відправили на Луганщину росгвардію для відлову дезертирів  - ISW

Загарбники відправили на Луганщину росгвардію для відлову дезертирів - ISW

Укрінформ
росія направила до окупованих регіонів Луганської області членів росгвардії, аби примусити місцевих мешканців воювати проти України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“російська влада розгортає силовиків у Луганській області, вірогідно, реагуючи на зменшення підтримки війни та все більше небажання жителів Луганщини воювати”, - стверджує ISW.

Зазначається, що для цього росія відводить ці сили з інших регіонів України, що “робить свій внесок у ширшу російську неспроможність перетворити обмежені тактичні здобутки в операційні успіхи”.

Читайте також: В ОРЛО з 1 вересня хочуть провести «загальну мобілізацію» – розвідка

Аналітики ISW також звертають увагу, що росія могла 23 серпня провести фейкову операцію в Донецьку, аби обвинуватити у цьому ЗСУ та створити привід для обстрілів українських урядових будівель у день незалежності.

“Соціальні мережі повідомляють, що у Донецьку вибух пошкодив адміністративну будівлю так званої “днр”, в якій працює денис пушилін. Зазначається, що сам пушилін не перебував у приміщенні під час удару”, - йдеться в аналізі.

Читайте також: росіяни почали відкриту мобілізацію у Маріуполі – вже розсилають СМС

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-