У ЦПД пояснили, чому бойовики з Луганська відмовляються воювати за «донецьких»

У ЦПД пояснили, чому бойовики з Луганська відмовляються воювати за «донецьких»

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при РНБО пояснили, чому мобілізовані у "лнр" відмовляються воювати проти ЗСУ на території "днр" - і навпаки.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що існує умовний поділ на "донецьких" і "луганських", і останні вважають свій "військовий обов`язок" уже виконаним. На їхню думку, Донецьку область повинні "визволяти" самі ж "донецькі".

З аналогічною мотивацією бойовики ОРДО влаштували бунт та відмовилися воювати за так звану "лнр".

Крім того, "добровольці" з обох сторін відчувають, що для росії, яка відправляє їх на війну далеко за межі своїх областей, вони - "другий сорт". Агресор використовує їх як "гарматне м’ясо" для розкриття українських позицій і забезпечення просування військ рф. А на передовій за їхньою спиною в ролі загороджувальних загонів стоять російські штурмовики.

Читайте також: росіяни відправили гірників з окупованої Луганщини на фронт, а жінок і літніх - у шахту

На відміну від російського контрактника, за смерть мобілізованого на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей виплачують копійки. "Тому спроби рф компенсувати втрати шляхом "тихої мобілізації" в ОРДЛО отримають все більш рішучий спротив", - заявляють у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, за даними української розвідки, примусова мобілізація в ОРДЛО фактично перетворилася на рабство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-