Провальний «атомний шантаж»: пропагандисти кремля погрожують відключити ЗАЕС від енергомережі

Провальний «атомний шантаж»: пропагандисти кремля погрожують відключити ЗАЕС від енергомережі

Укрінформ
кремлівські пропагандисти перейшли до погроз "відключити" Запорізьку АЕС від енергомережі України через усвідомлення неефективності "атомного шантажу".

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив у Телеграмі, оприлюднивши основні теми, поширені російськими ЗМІ упродовж тижня.

"ЗМІ рф продовжують свій "атомний шантаж", але розуміючи, що це не дає бажаних результатів, розпочинають перехід до запасного плану – погроз "відключити" Україну від енергії, що виробляється на ЗАЕС", – зазначили в ЦПД.

Водночас, за інформацією Центру, цього тижня російські пропагандисти намагалися переконати в тому, що Україна нібито порушує правила ведення війни.

Зокрема, стверджувалося, що, попри вибухи в Криму та в прикордонних з Україною областях російської федерації, буцімто саме рф "виграє війну і завдає нищівних втрат ЗСУ, а українці продовжують обстрілювати мирні об'єкти Донецької області".

Читайте також: ЦПД спростував фейк про застосування отруйних речовин проти військ рф

Третьою темою, яку активно висвітлювали кремлівські медіа протягом тижня, було озброювання України Заходом. Як зауважили в ЦПД, на початку серпня російська пропаганда висміювала західні самохідні артилерійські установки й переконувала, що вони поступаються радянським аналогам, але вже в другій половині місяця почала висловлювати "глибоке занепокоєння" та вимагати припинити постачання озброєння в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, кремлівська пропаганда цього тижня через іноземних спікерів спекулювала на темі можливого наступу українських військ на півдні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-