На півдні ЗСУ ліквідували 75 загарбників, у Чорнобаївці знищили склад боєприпасів

На півдні ЗСУ ліквідували 75 загарбників, у Чорнобаївці знищили склад боєприпасів

Укрінформ
За минулу добу українські захисники на Південному напрямку знищили 75 військових рф, гармату «Гіацинт-С», два танки Т-72 та ще шість одиниць бронетехніки.

Такі дані оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в нашій операційній зоні складна та напружена, але контролюється силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони. Суттєвих змін у складі та положенні не фіксується», - йдеться у повідомленні.

Силами до мотострілецької роти за підтримки трьох танків ворог тричі здійснював спроби штурмових дій з Олександрівки в напрямку Таврійського. Успіху не мав.

Окрім того, росіяни дев’ять разів атакували штурмовою авіацією та гелікоптерами позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення. В українських захисників - без втрат.

Читайте також: Морпіхи за тиждень «відмінусували» 180 росіян, два сховища і десятки одиниць техніки

«За наслідками денного ракетного удару по Вознесенську встановлено, що удар був нанесений ракетою типу «Калібр». Поранено 14 цивільних осіб, серед яких є діти. Всі потерпілі мають поранення середнього та важкого ступеня», - вказують українські військові.

Авіація ЗСУ завдала п'ять ударів по скупченню живої сили, озброєнню та техніки ворога.

Ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ виконано понад 230 вогневих завдань, за результатами яких уражено командний пункт 247-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії, знищено склади ворожих боєприпасів в Чорнобаївці та Старицях.

Читайте також: А ще навіть не стемніло: в районі Чорнобаївки - вибухи

Втрати ворога: 75 військових, корпусна самохідна гармата «Гіацинт-С», два танки Т-72 та ще шість одиниць броньованої техніки. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

«Корабельне угруповання ворожого флоту після шторму в Чорному морі збільшено до 15 одиниць, які продовжують маневрувати у ракетно-безпечних районах моря. Напоготові два надводних і один підводний ракетоносій із сумарним залпом 20 ракет типу «Калібр» та два ВДК», - додали в ОК «Південь».

Як повідомляв Укрінформ, з 24 лютого до 20 серпня українські захисники знищили близько 44 900 російських загарбників.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-