У РНБО заявляють, що росія може готувати провокацію на ЗАЕС під час візиту Гутерреша

У РНБО заявляють, що росія може готувати провокацію на ЗАЕС під час візиту Гутерреша

Укрінформ
росія поширює дезінформацію про підготовку Україною провокації на Запорізькій АЕС під час візиту генсека ООН Антоніу Гутерреша в Україну.

Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"Міноборони рф повідомило про підготовку Україною «резонансної провокації на Запорізькій АЕС під час візиту до України генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначають в ЦПД, у російському відомстві заявили, що «19 серпня київський режим готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС, внаслідок якої російську федерацію звинуватять у створенні техногенної катастрофи на даній електростанції», а також описали можливий «сценарій» розвитку подій.

"Зважаючи на встановлення фактів майже безперервних провокативних обстрілів Запорізької АЕС окупаційними військами, повідомлення про провокації Силами оборони України не відповідає дійсності та є відвертою дезінформацією", - наголошують в ЦПД.

Читайте також: Треба негайно допустити інспекцію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 17 серпня, Гутерреш прибув до Львова. У четвер, 18 серпня він візьме участь у тристоронній зустрічі з президентами України і Туреччини Володимиром Зеленським та Реджепом Ердоганом.

16 серпня Енергоатом наголосив, що Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, а постійні обстріли з боку росіян спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції.

ЗАЕС є найбільшою атомною станцією в Європі. З 4 березня вона захоплена російськими військовими, відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, тероризують персонал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-