У Харкові зросла кількість жертв ракетного удару по гуртожитку: загинув 11-річний хлопчик

У Харкові зросла кількість жертв ракетного удару по гуртожитку: загинув 11-річний хлопчик

Укрінформ
У Харкові внаслідок російського ракетного удару по гуртожитку загинув 11-річний хлопчик. Таким чином кількість жертв у місті за минулу ніч зросла до десяти.

Цю інформацію підтвердила кореспонденту Укрінформу речниця Харківської ОВА Олена Шаповал.

«У гуртожитку загинув 11-річний хлопчик. Станом на зараз маємо інформацію про 10 жертв унаслідок ракетного удару», - зазначили в ОВА.

Як повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури, 18 серпня близько 5 години ранку російські військові завдали ракетного удару по Слобідському району м. Харкова, дві ракети потрапили по приміщенню трамвайного депо. «Пошкоджено ремонтний цех та гуртожиток, які стояли впритул один до одного. Троє людей загинуло, ще 18 поранено, серед них 13-річні хлопчик та дівчинка. Гуртожиток частково зруйновано. Станом на цей час тривають рятувальні роботи, дані щодо постраждалих оновлюються», - зазначили у відомстві.

Читайте також: У Харкові внаслідок обстрілів виникли пожежі площею 4000 м²

Повідомляється, що ще одна ворожа ракета влучила у нежитлову будівлю у цьому ж районі, що призвело до її повного руйнування.

Розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомлялося, 17 серпня близько 21:30 російська ракета, імовірно «Іскандер», влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі, внаслідок чого будівлю майже повністю зруйновано та сталася масштабна пожежа. Під завалами загинули 7 людей, 17 – поранені, в тому числі дитина.

Читайте також: Теракт рф у Харкові: Кулеба закликав світ надати Україні максимальну військову підтримку

Близько 4:30 ранку 18 серпня ворог здійснив пуски ще 8 ракет з м. Бєлгород в напрямку Харківщини. Зафіксовані влучання ракет у трьох районах міста. У Слобідському – одна з ракет влучила в 4-поверхове приміщення гуртожитку, внаслідок чого будівля частково зруйнована. Станом на 9 ранку було відомо про двох загиблих і 18 поранених, у тому числі 2 дітей.

Також близько 4 години ранку ворог завдав ракетного удару по м. Красноград, унаслідок чого зруйновані житлові будинки, більше ніж 10 будинків пошкоджено. Двоє людей загинули, двоє — отримали поранення, серед них дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-