За минулу ніч у Харкові загинули дев'ять людей і 35 отримали поранення – ОВА

За минулу ніч у Харкові загинули дев'ять людей і 35 отримали поранення – ОВА

Укрінформ
Минула ніч стала однією з найтрагічніших для Харківщини за увесь час війни – загарбники завдали ракетних ударів по житлових будівлях, унаслідок чого 9 людей загинули і 35 отримали поранення, з них троє - діти.

Про це написав у Телеграмі голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Минула ніч стала однією з найтрагічніших для Харківщини за увесь час війни. Протягом ночі росіяни завдавали масованих ракетних ударів по Харкову. Під ударом російських терористів знову опинилися мирні спальні райони з цивільними людьми», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 21:30 російська ракета, імовірно «Іскандер», влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа. За останніми даними, під завалами загинули 7 людей, 17 – поранені, в тому числі 11-річна дитина. Близько 4:30 ранку ворог здійснив пуски ще 8 ракет з м. Бєлгород в напрямку Харківщини. Зафіксовані влучання ракет в Холодногірському та Салтівському районах Харкова. Пошкоджені будівлі, об'єкти інфраструктури, зайнялися пожежі.

«У Слобідському районі одна з ракет влучила в 4-поверхове приміщення гуртожитку. Будівля частково зруйнована. Станом на зараз 2 людини загинули, 18 - отримали поранення, в тому числі 2 дитини. Остаточні наслідки цих влучань ще встановлюються. На місцях працюють усі спеціальні служби», - зазначив Синєгубов.

Також, повідомив керівник області, сьогодні близько четвертої ранку ворог завдав ракетного удару по м. Красноград. Зруйновані житлові будинки, більше 10 будинків пошкоджено. Двоє мирних людей загинули, двоє - отримали поранення, серед них дитина 12 років. Інформація оновлюється.

«На лінії зіткнення тривають бойові дії. Усі попередні спроби ворога йти в наступ на позиції наших захисників завершилися відступами і втратами. Наразі окупанти зосереджені на утриманні власних рубежів, обстрілюють позиції наших військових з РСЗВ та артилерії. Дистанційно мінують місцевість. Наші захисники надійно тримають свої позиції та щодня карають окупантів за злочини проти мирних людей», - наголосив Синєгубов.

Читайте також: У Харкові внаслідок обстрілів виникли пожежі площею 4000 м²

Як повідомлялося, Харків та райони області щодня зазнають ворожих обстрілів і ракетних ударів, які росіяни завдають із Бєлгородської області.

Фото: Телеграм Олега Синєгубова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-