За добу росіяни обстріляли шість областей, багато жертв та руйнувань - зведення ОВА

За добу росіяни обстріляли шість областей, багато жертв та руйнувань - зведення ОВА

Укрінформ
Минулої доби, 17 серпня, російські війська здійснили обстріли шести регіонів України, а у тимчасово захопленій Новій Каховці Херсонської області Збройні сили України знищили ворожу військову базу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 середи, 18 серпня.

Сьогодні близько 03:00 ворог завдав удару по Запоріжжю з Василівського району Запорізької області. За попередньою інформацією, російські загарбники застосували ракетні системи залпового вогню. Чотири ракети поцілили в об’єкт інфраструктури у Шевченківському районі. Одна людина поранена. Об’єкт зазнав незначних руйнувань.

У Дніпропетровській області ворог знову ударив по Криворізькому та Нікопольському районах. Нікополь обстріляли двічі. Поранена жінка, вона у лікарні. У місті пошкоджені 15 будинків, господарські споруди, автомобілі, школа, магазин та храм. Пошкоджені також два газогони та лінії електропередач. У Криворізькому районі під удар ворожих "Ураганів" потрапила Апостолівська громада, жертв та руйнувань немає.

Читайте також: Чехія готова взяти участь у відбудові Дніпропетровщини – МЗС

Вночі російські війська завдали удару по Харкову, ракетою знищили 3-поверховий будинок на Салтівці. Семеро людей загинули.

Зранку ворог вдарив ще раз, зафіксовано близько 5 влучань. У Слобідському районі є влучання у гуртожиток, 18 поранених, вже 2 загиблих.

Зранку також був обстріл Краснограда, зруйновані будинки. За попередніми даними, двоє людей поранені.

По області протягом доби росіяни обстрілювали Харківський, Ізюмський, Чугуївський, Богодухівській райони.

У Луганській області протягом минулої доби 11 разів росіяни спробували атакувати позиції українських військових із різних напрямків на межі з Донеччиною. Під час кожної із цих спроб українські військові завдавали противнику втрат і змусили відступити.

Вночі ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалася покращити тактичне положення, однак успіху не досягла. росіяни вдались до артилерійської підтримки, чотири рази застосовували гармати і реактивні системи залпового вогню. Зафіксовані також танкові обстріли. Ще чотири рази агресори використовували авіацію.

Читайте також: Найбільше випадків колабораціонізму поліція зареєструвала на Луганщині – МВС

У Донецькій області вночі віська рф здійснили ракетний удар по Торецьку, авіаудар - по Бахмуту. Артилерійський обстріл Торецька (селище Залізне) триває й досі. Є поранені люди. Під час обстрілу селища Світле сталось влучання у приміщення сільгосппідприємства. Без жертв.

За минула добу війська російської федерації обстрілювали ракетами ЗРК С-300, РСЗВ "Ураган", "Град" та з артилерії Авдіївку, Бахмут, Дружківку, Красногорівку, села Федорівка, Нетайлове та інші. Пошкоджені 35 приватних житлових будинків, одна багатоповерхівка, 4 одиниці сільгосптехніки, дві будівлі комунального підприємства, школа.

За добу по області троє людей загинули, шестеро поранені. Евакуація населення триває.

У Миколаївській області сьогодні зранку стались обстріли за межами села Широке Широківської громади. Ворог влучив у сільськогосподарські будівлі. Постраждалих немає.

Минулої доби через обстріли Воскресенської громади зазнала поранень одна людина, пошкоджено житловий будинок. Орієнтовно о 17:20 зафіксовано обстріл села Шевченкове Шевченківської громади. Є пошкодження житлових будинків і господарських споруд. Постраждалих немає.

Тривають обстріли Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється.

У Херсонській області за минулу добу значні вибухи лунали у Новокаховській громаді та в Бериславському районі. ЗСУ знищили базу російських військових у Новій Каховці.

Читайте також: У Києві переселенці з Херсонщини можуть отримати гумдопомогу

Майже три місяці жителі Херсонщини перебувають без мобільного та інтернет-зв’язку. Загарбники запускають в Херсоні роботу провайдера на базі захопленого раніше обладнання "Норми" та "Київстару". Відтепер споживачі цих провайдерів будуть використовувати російський інтернет "МірТелеком".

Активно на території області ворог використовує пропагандистські матеріали. На захоплених місцевих телеканалах у новинах виходить низка відеосюжетів про "перспективи" приєднання Херсонщини до росії, а також масовий пошук кадрів у різні установи.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними українського Генерального штабу, російські війська планують відновити наступ на окремих ділянках фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-