Обстріл Миколаєва: Кім розповів про шість «прильотів»

Обстріл Миколаєва: Кім розповів про шість «прильотів»

Фото, відео
Укрінформ
Минулої ночі російські війська завдали по Миколаєву удару 6 ракетами, зафіксовано влучання в університет та інфраструктурні об’єкти.

Про це сказав очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі "24 каналу".

«Минулої ночі по Миколаєву було 6 "прильотів" ракет, ми думаємо, що це були С-300. Влучили дві ракети в університет, який мер намагався врятувати, запросивши напередодні журналістів, щоб ті показали, що жодного військового там немає. Адже з'явилася інформація у ворожих пабліках, що там, мовляв, є військові та техніка», - сказав Кім.

За його словами, ракета влучила в об’єкт інфраструктури, згоріли два автомобілі. Ще по одному об’єкту загарбники намагалися поцілити, але не влучили.

Читайте також: росія вдарила по портовій інфраструктурі Миколаєва

У Миколаєві розпочали провадження за фактом ракетного обстрілу міста, у результаті чого пошкоджені центральний корпус Чорноморського національного університету імені Петра Могили, інфраструктурні об’єкти та житлові будинки.

Про це повідомила Миколаївська обласна прокуратура у Телеграмі.

«Здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ). За даними слідства, в ніч на 17 серпня 2022 року збройні сили рф, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний обстріл міста Миколаєва», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у миколаївських лікарнях станом на ранок 17 серпня перебуває 307 людей, які були поранені під час обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-