кремль продовжує подавати викривлену інформацію про справжню мету війни - ISW

кремль продовжує подавати викривлену інформацію про справжню мету війни - ISW

Укрінформ
росія намагається поширювати спотворену інформацію про максимальну мету, якої вона воліла б досягти у війні проти України.

Про це передає Укрінформ із посиланням на щоденний звіт експертів американського Інституту вивчення війни (ISW).

В аналізі ситуації станом на 16 серпня вони зазначають, що «стратегічні цілі росії залишаються незмінними: зміна режиму в Києві та забезпечення контролю над більшою частиною території України».

Читайте також: «Вони б нас захопили за три дні»: Зеленський пояснив, чому не попередив українців про вторгнення рф

Водночас президент рф володимир путін у своєму виступі 15 серпня на так званому «міжнародному військово-технічному форумі», описуючи мету війни, випустив згадку про загарбання територій за межами Донбасу. Він заявив, що російські війська «виконують свій обов'язок», борючись за росію і «звільняючи» Донбас.

Таке обмеження завдань різко контрастує з раніше сформульованими військовими цілями рф щодо «денацифікації» і «демілітаризації» всієї України, ідеться у висновках ISW.

Ці слова також суперечать діям росії щодо її намагань інтегрувати окуповані частини Херсонської та Запорізької областей до складу російської федерації, зазначають експерти.

Читайте також: Армія рф до «референдуму» може спробувати захопити всю Херсонщину – радник глави МВС

Водночас вони звертають увагу на те, що після низки воєнних дій української армії на південному напрямку, а також вибухів у Криму російським військам стає дедалі складніше утримувати позиції в Херсонській області. Для того, щоб блокувати відступ особового складу з півночі Херсонщини та для боротьби дезертирством, москва перекидає на лівий берег Дніпра росгвардію та чеченські підрозділи.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-