«Вони б нас захопили за три дні»: Зеленський пояснив, чому не попередив українців про вторгнення рф

«Вони б нас захопили за три дні»: Зеленський пояснив, чому не попередив українців про вторгнення рф

Укрінформ
росія практично без опору захопила би Україну за кілька днів, якби українська влада попередила народ про вторгнення рф завчасно.

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю The Washington Post заявив Президент України Володимир Зеленський. 

“Якби ми повідомили про це (майбутнє вторгнення - ред.), - а саме цього хотіли деякі особи, яких я не називатиму, - то ми би з жовтня втрачали по 7 млрд доларів, й на момент російського нападу, вони би захопили нас за три дні”, - сказав Зеленський.

Він додав, що у разі ухвалення іншого рішення, українці масово покидали б країну. “Наше внутрішнє чуття мало рацію: якщо ми посіємо хаос серед населення до вторгнення, то росіяни зжеруть нас. Оскільки у хаосі люди залишають країну”, - зауважив він.

За його словами, це дало можливість Україні залишатися сильною та давати рішучий опір російській агресії. “Дехто залишив країну, але більшість залишилася й боролася за свої домівки. Як би цинічно це не було, саме ці люди спинили усе. Якби ж це трапилося у жовтні під час опалювального сезону, - нічого б не залишилося. Наш уряд точно не існував би”, - зазначив глава держави.

Читайте також: Арестович каже, що знав про вторгнення росії ще восени

Зеленський наголосив, що в умовах воєнного стану “хаос - контрольований”. “За цих умов держава керується інакше: можна відкривати й закривати кордони, нападати, відступати, оборонятися. Можна брати під контроль інфраструктуру. Зовсім інакше, коли немає воєнного чи надзвичайного стану, а державою управляє велика кількість різних посадовців та інституцій. До того ж щомісячні втрати економіки сягають 7 млрд дол. ще й без зброї”, - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington Post заявив, що завдяки Сполученим Штатам Україна отримала таку зброю, яку ще до початку російського вторгнення в країну не могла навіть закупити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-