росія має припинити агресію проти України і відповісти за неї в суді – ексгенсек ООН

росія має припинити агресію проти України і відповісти за неї в суді – ексгенсек ООН

Укрінформ
росія повинна припинити незаконну агресію проти України, після цього має відбутися процес правосуддя та притягнення її до відповідальності.

Про це заявив колишній Генеральний секретар Організації Об‘єднаних Націй Пан Гі Мун на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу

«Я хотів би зазначити, що агресія росії проти України та її народу неприйнятна… Ця війна, яку незаконно і безпідставно розпочала росія, має глобальні наслідки. Ця війна між демократичною і тоталітарною країною створила безліч проблем для мільярдів людей, які не мають до неї безпосереднього відношення», - сказав Пан Гі Мун.

Він зауважив, що правосуддя і відповідальність за агресію – це ті аспекти, для врегулювання яких знадобиться багато часу. Водночас колишній генсек ООН наголосив, що це неодмінно має відбутися.

Читайте також: Радбез ООН не спромігся зреагувати на війну в Україні через право вето росії - Пан Гі Мун

«росія має припинити цю нелегальну агресію проти країни - члена ООН. Після того має бути певний процес правосуддя та притягнення до відповідальності. Я знаю, що прокурор Міжнародного кримінального суду вже розпочав розслідування, і його також проводять чимало судових організацій у світі. Я дуже сподіваюсь, що дуже скоро будуть певні результати, зокрема, Міжнародного кримінального суду і, відповідно, будуть прийняті певні рішення», - зазначив Пан Гі Мун.

Як повідомлялось, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-