російські диверсанти намагалися прорватися в тил ЗСУ на Херсонщині – ОК «Південь»

російські диверсанти намагалися прорватися в тил ЗСУ на Херсонщині – ОК «Південь»

Укрінформ
У ніч на 16 серпня диверсійно-розвідувальна група російських військ здійснила спробу проходу в тил Збройних сил України поблизу села Осокорівка Херсонської області, у результаті стрілецького бою змушена була відійти назад.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці

Втрати ворога після спроби прориву в тил українських військ уточнюються.

Зазначається, що обстановка в зоні відповідальності ОК "Південь" стабільно напружена, але контролюється силами оборони.

російські війська продовжують ведення бойових дій по займаному рубежу оборони без змін складу та положення.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили два опорні пункти ворога та склад боєприпасів

У тактиці дій загарбники продовжують застосовувати авіаційні й ракетно-артилерійські удари. Уночі ворог атакував гелікоптером позиції бійців ОК "Південь" уздовж лінії зіткнення. За даними командування, обійшлося без втрат.

На світанку реактивним снарядом системи залпового вогню "Смерч" загарбники вдарили по промисловій інфраструктурі Миколаєва. Втрат унаслідок ворожого удару немає.

Серед ночі російські війська обстріляли селище Березнегувате Миколаївської області – "Смерчем", а згодом "Ураганом".

За інформацією ОК "Південь", у Чорному морі триває шторм, напоготові противник тримає два ракетоносії із 16 "Калібрами". Як і решта корабельно-катерного складу, вони укриваються від шторму й ураження поблизу кримського узбережжя.

Читайте також: Херсонщина: ворог за добу обстріляв шість населених пунктів, є поранені

Загрози ракетних ударів й артилерійських обстрілів територій у зоні відповідальності ОК "Південь" залишаються на "дуже високому" рівні. Водночас ворог намагається здійснювати психологічний тиск, просуваючи наративи про накопичення посиленого угруповання військ на півдні та готовності проривати оборону.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок обстрілу російськими військами селища Березнегувате Миколаївської області в ніч на 16 серпня одна людина загинула, ще одна дістала поранення. Також зафіксоване руйнування житлових будинків.

З реактивних систем залпового вогню "Ураган" у ніч на 16 серпня загарбники обстріляли Криворізький район, поціливши по Мар’янському та Великій Костромці Зеленодольської громади. Унаслідок ворожого обстрілу поранення дістали двоє жінок віком 20 та 84 роки, пошкоджень зазнали кілька приватних будинків і газогін.

Нікопольський район російська армія накрила вогнем двічі за ніч, випустивши по цивільних об’єктах 40 снарядів з реактивних систем залпового вогню "Град" та 10 – зі ствольної артилерії.

У Червоногригорівській громаді російськими обстрілами понівечені дев'ять приватних будинків, гаражі й автомобілі. Ворожий вогонь зачепив два склади із зерном та техніку місцевого агропідприємства. Перебиті газовід та лінія електропередач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-