росія сконцентрувала навколо України близько 430 літаків і понад 360 вертольотів

росія сконцентрувала навколо України близько 430 літаків і понад 360 вертольотів

Укрінформ
Угрупування вертольотів, що використовує рф проти України значно зросла - зараз їх чисельність становить понад 360.

Про це заявив під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає кореспондент Укрінформу.

«Станом на початок повномасштабної війни довкола України авіаційні угруповання рф складали 700 літальних апаратів - 450 літаків та 250 вертольотів. Повітряні сили та інші сили оборони вже знищили чимало авіаційної техніки ворога, втім противник має можливість поповнювати цей склад, підтягуючи з середини країни авіаційну техніку. Літаків на сьогоднішній день дещо менше - 430 знаходиться зараз довкола українських кордонів на різних аеродромах білорусі, росії в Криму. Але угрупування вертольотів значно виросло і зараз складає понад 360 вертольотів, які противник має у своєму розпорядженні близько до кордонів України», - сказав Ігнат.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ фіксують активність ворожої авіації, в середньому за добу - майже 150 вильотів

Він це пояснив тим, що саме штурмова авіація та бойові вертольоти для підтримки наземних рф військ використовується частіше.

Також він додав, що рф залучає різні види авіації.

«Ми фіксуємо польоти стратегічної авіації, дальніх бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників Су-34, штурмової авіації» - додав Ігнат.

Також він звернув увагу, що продовжують працювати як у небі білорусі, так і в небі росії ворожі літаки радіолокаційного виявлення А-50.

Читайте також: ЗСУ вчора завдали понад 10 авіаударів по військах рф на стратегічних напрямках

Як повідомляв Укрінформ, ворог збільшив діяльність авіації на аеродромі Бельбек поблизу Севастополя після вибухів на аеродромі Саки, звідки злітала тактична авіація загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-