В ОП спростували російський фейк щодо втрат 14-ї ОМБр

В ОП спростували російський фейк щодо втрат 14-ї ОМБр

Відео
Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко спростував поширений міністерством оборони рф фейк щодо втрат серед особового складу 14-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Лещенка, впродовж кількох днів міноборони рф поширювало "абсолютні нісенітниці" про втрати 14-ї бригади під час бойових дій. Зокрема, спочатку було заявлено, що вбито і поранено близько 340 українських бійців, а за декілька днів з’явилося аналогічне повідомлення з цифрою понад 2 тисячі.

"Насправді і та, й інша цифра є абсолютною брехнею. Я зв’язався з 14-ю бригадою. Жодних втрат у такій кількості вони не зазнали. Ця інформація (міноборони рф - ред.) є черговим підтвердженням того, що для досягнення своїх агресивних військових цілей росія готова вдаватися до відвертої брехні та маніпуляцій", - заявив радник керівника ОП.

Читайте також: роспропаганда поширює фейки про українських полонених - ЦПД

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-