Рада підтримала продовження воєнного стану і загальної мобілізації

Рада підтримала продовження воєнного стану і загальної мобілізації

Укрінформ
Верховна Рада України продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації ще на 90 діб - до 21 листопада 2022 року.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Парламент підтримав (#7664) продовження воєнного стану на 90 діб до 21 листопада 2022 року. Також Рада підтримала (#7665) затвердження Указу про "Про продовження строку проведення загальної мобілізації””, - зазначив Железняк.

За його словами, обидва голосування «за» - 328 депутатів.

Як повідомлялося, 12 серпня 2022 року Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради два законопроєкти – про продовження із 23 серпня строку дії воєнного стану та про продовження проведення загальної мобілізації на 90 діб. 

Читайте також: Про обов'язковий військовий облік для жінок з 1 жовтня наразі не йдетьсяМаляр

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Того ж дня в державі було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили ще на 30 діб - до 25 квітня, а потім - до 25 травня.

Також 24 лютого Указом Президента в Україні оголошено загальну мобілізацію. Вона проводиться протягом 90 діб від дня набрання чинності указом.

22 травня Верховна Рада за поданням Президента України Володимира Зеленського продовжила термін дії воєнного стану і проведення загальної мобілізації на 90 діб – до 23 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-