Дату псевдореферендуму в «днр» не можуть обрати через невдачі на фронті - британська розвідка

Дату псевдореферендуму в «днр» не можуть обрати через невдачі на фронті - британська розвідка

Укрінформ
Відсутність успіхів на фронті не дає змоги російській федерації встановити остаточну дату так званого «референдуму» про входження до її складу маріонеткового псевдоутворення «днр».

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

«11 серпня 2022 року російські ЗМІ повідомили, що глава так званої «донецької народної республіки» денис пушилін заявив, що дата референдуму щодо входження «днр» до складу росії буде оголошена після «повного звільнення» території «днр». Раніше, у червні 2022 року, журналісти-розслідувачі опублікували докази стратегії планування «днр» щодо проведення такого референдуму та забезпечення принаймні 70% голосів за приєднання до росії», - заявили у відомстві.

В Міноборони Великої Британії зазначили, що росія, ймовірно, перебуває на просунутій стадії планування щодо проведення псевдореферендуму, хоча поки неясно, чи прийнято остаточне рішення про проведення голосування.

Читайте також: На Херсонщині загарбники продовжують готуватися до «референдуму», попри відсутність підтримки

«кремль, ймовірно, сприйме те, що його війська поки що не окупували всю Донецьку область, як невдачу у досягненні своїх максималістських цілей в Україні», - зазначили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше в британській розвідці заявили про те, що росія формує новий армійський корпус для продовження війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-