Частина військового керівництва рф виїхала з Херсона - бояться активної фази деокупації

Частина військового керівництва рф виїхала з Херсона - бояться активної фази деокупації

Укрінформ
Загарбники бояться, що вони не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона, оскільки ЗСУ тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, мости непридатні для використання, частина військового командування рф вже вибралася з обласного центру.

Про це в ефірі телемарафону сказав перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

Він зазначив, що загарбники бояться, що у будь-який час ЗСУ розпочнуть більш активну фазу деокупації і тоді військові рф не зможуть оперативно евакуюватися з Херсона.

«Як мінімум частина військового керівництва так - вона з Херсона з’їхала на інші позиції, які вони облаштували як центри прийняття військових рішень», - сказав Соболевський.

Проте, як підкреслив перший заступник голови обласної ради, ворога це не врятує, адже ці позиції ЗСУ відомі і в будь-який час «це питання так само може бути вирішене».

За його словами, військові рф розуміють, що якщо їх керівництво пішло таким шляхом, значить не все так добре, і їх моральний стан на дуже низькому рівні, вони дуже нервують. При цьому, як підкреслив Соболевський, велика кількість російських військових навіть не вміє плавати.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знищили ще два ворожі склади з боєприпасами

Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ зруйнували мости через Дніпро і перекрили рф постачання на Херсонщину.

Раніше Соболевський зазначав, що жоден із мостів на Херсонщині непридатний до використання для перевезення важкої техніки чи боєприпасів, ЗСУ взяли під вогневий контроль всі логістичні шляхи ворога.

На півдні України керівництво російських загарбників переміщується за Дніпро, покинувши особовий склад на відрізаному ударами ЗСУ правому березі, своєю чергою повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-