П'ята частина російських військ в Україні розгромлена - Залужний

П'ята частина російських військ в Україні розгромлена - Залужний

Укрінформ
російські загарбницькі війська зазнають значних втрат, передусім у живій силі - пʼята частина підрозділів зс рф, залучених до бойових дій в Україні, наразі розгромлена.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний за підсумками телефонної розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

«Підтримую постійний діалог з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Під час сьогоднішньої телефонної розмови в черговий раз звірили оцінки втрат росіян у цій війні. Ми відзначаємо, що противник зазнає значних втрат, передусім у живій силі - пʼята частина підрозділів зс рф, залучених до бойових дій в Україні, розгромлена», - повідомив Залужний.

Він поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку, зокрема, підкреслив, що активні бойові дії сьогодні тривають на 1 300 км фронту. Головнокомандувач підкреслив, що Україна дуже потребує посилення артилерійського вогню, і знову звернувся з цим питанням до міжнародних партнерів.

Читайте також: Керівний склад військ рф тікає на лівий берег Дніпра – Кім

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 13 серпня ліквідували близько 43 тисяч 400 російських загарбників, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою. Також захисники України знищили ворожих танків 1856 (+7) одиниць, бойових броньованих машин - 4115 (+7), артилерійських систем – 978 (+3), РСЗВ - 261, засобів ППО - 136, літаків – 233, гелікоптерів – 193, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 779 (+1), крилатих ракет - 187 (+2), кораблів / катерів - 15, автомобільної техніки та автоцистерн - 3036 (+15), спеціальної техніки - 91 (+1). Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Криворізькому напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-