На півдні України тривають бої, ЗСУ контролюють ситуацію

На півдні України тривають бої, ЗСУ контролюють ситуацію

Укрінформ
На півдні України напружена обстановка, ворог безуспішно веде бойові дії в операційній зоні на Південнобузькому напрямку, ЗСУ контролюють ситуацію.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба ОК «Південь», інформуючи про оперативну обстановку станом на 11.00.

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку залишається стабільно напруженою, але контролюється Силами оборони. Ворог продовжує ведення бойових дій по займаному рубежу оборони», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вночі ворог запустив протирадіолокаційну ракету Х-31П з багатоцільового винищувача Су-35 по Баштанському району Миколаївщини, але втрат і руйнувань нема.

Також реактивними системами залпового вогню та важкою ствольною артилерією ворожі війська продовжували обстрілювати мирні населені пункти. Зокрема, «Градами» атакували Велику Костромку, але влучали по полю - без людських втрат.

У Марганці пошкоджено будівлю залізничної станції, два приватних будинки, три господарчі споруди, чотири багатоповерхових будинки, а також об’єкти соціальної та промислової інфраструктури. З-під завалів одну людину врятовано, троє жителів отримали поранення, серед них дитина. Також били артилерією 152-го калібру по Нікополю - пошкоджено чотири приватні будинки в районі залізничної станції, приватні автівки. Без людських втрат. Удари по портовій інфраструктурі Миколаєва теж обійшлися без жертв.

Читайте також: На Миколаївщині внаслідок російських обстрілів загинула жінка

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконання вогневих завдань. Упродовж ночі знищено ще 11 рашистів та склад боєприпасів в районі села Веселого на Херсонщині. Остаточні втрати ворога - дорозвідуються.

Через штормову погоду в Чорному морі вороже корабельне угруповання кораблів тримається ближче до кримського узбережжя. 12 кораблів та катерів переховуються в ракетно безпечних районах, але серед них - два надводні носії ракет типу «Калібр» та три великі десантні кораблі.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 12 серпня ліквідували понад 43 тисячі 200 російських загарбників.

Фото: Миколаївська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-