росіяни фейками намагаються посварити українське військове керівництво – Маляр

росіяни фейками намагаються посварити українське військове керівництво – Маляр

Укрінформ
Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що росіяни намагаються посварити між собою українське військове керівництво, запускаючи плітки та фейки в Телеграм-каналах.

Про це вона сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ у четвер.

“Ми сьогодні вже говорили про те, що останні декілька тижнів поспіль Збройні сили України тримають потужну оборону на Сході і ворог помітно починає нервувати. Це нервування ми помічаємо не тільки по його військових маневрах, але і по інформаційному полю. Зокрема, ми спостерігаємо інформаційні атаки на наше військове керівництво, на військово-політичне керівництво нашої держави і на одного із командувачів, якого росіяни дійсно бояться. Яка тактика росіян: вони намагаються посварити між собою наше військове керівництво, вони запускають певні плітки, вони запускають нібито якісь компромати, хоча насправді це абсолютно вигадана інформація і фейки, а враховуючи, що попри наші попередження, багато українських громадян все ж таки є підписниками російських телеграм-каналів, вони цю інформацію бачать і власне росіяни цим користуються”, - наголосила Маляр.

Читайте також: Міноборони звинувачує Amnesty у спотворенні реальної картини злочину росії проти України

Вона закликала на сайті Міноборони знайти перелік понад 100 телеграм-каналів, які росіяни поширюють саме в Україні.

“І, власне, це їхнє ключове джерело інформації, через яке вони намагаються впливати на наше військове керівництво, але ці інструменти прості й примітивні, ми їх розуміємо, тому вони ніяк на нас не впливають”, - відзначила Маляр.

Як повідомлялося, раніше низка українських відомств оприлюднили назви 100 псевдоукраїнських Telegram-каналів, які насправді працюють на росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-