Подоляк показав, як ворог розміщує «Гради» у житлових кварталах і обстрілює міста

Подоляк показав, як ворог розміщує «Гради» у житлових кварталах і обстрілює міста

Відео
Укрінформ
російські війська розташовують у дворах житлових будинків українців «Гради» і обстрілюють сусідні міста, використовуючи мешканців як заручників.

Про це зазначив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, опублікувавши відео одного з таких обстрілів, повідомляє Укрінформ.

«Будні війни. російські військові розміщують у дворах житлових будинків «Гради» та обстрілюють сусідні міста, використовуючи мешканців як заручників. Підкажіть, Amnesty International вже випустила черговий клікбейтний алармістський звіт? Чи продовжуємо робити вигляд, що нічого не відбувається?», - написав Подоляк.

Як повідомлялось, правозахисна організація Amnesty International 4 серпня опублікувала доповідь про те, що українські військові у спробі відбити російське вторгнення наражають на небезпеку цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи озброєння в житлових районах, у тому числі школах і лікарнях.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що це дослідження Amnesty International, яке не враховує факту агресії росії, хронології подій та контексту захисту Україною своєї державності, схоже на дослідження дій жертви без урахування дій озброєного ґвалтівника, а також спотворює реальну картину міжнародного злочину агресії, який вчиняється росією з 2014 року.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Amnesty International не шукати фальшивого балансу між країною-злочинцем росією і Україною, яка захищається від неї, а розповісти світові правду про росію.

Президент Володимир Зеленський заявив, що опублікований звіт Amnesty "пробує амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву".

Речник Європейської комісії Пітер Стано наголосив, що саме російська армія атакує мирних жителів, а українські військові намагаються їх захистити.

Читайте також: За добу рф завдала 164 ударів по Сумщині - гатили з «Градів», ствольної артилерії та САУ

Очільниця Amnesty International в Україні Оксана Покальчук прийняла рішення піти з посади, заявивши, що вони з керівництвом Amnesty International "розійшлись ціннісно".

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International згодом вибачилася за "страждання та гнів", викликані її останнім звітом щодо України, але заявила, що жодні дії ЗСУ не виправдовують "російських порушень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-