Данія виділяє €110 мільйонів на зброю, оснащення та навчання ЗСУ

Данія виділяє €110 мільйонів на зброю, оснащення та навчання ЗСУ

Укрінформ
Данія додатково виділяє 110 млн євро на військову підтримку України.

Про це на церемонії відкриття Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України у Копенгагені сказала прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щодня українці платять непосильну ціну за безжальність путіна… Ми вражені героїзмом та стійкістю захисників та народу України. Ваша стійкість непереможна, але ви не можете вистояти в цій нерівній війні самотужки. Ми всі повинні продовжувати надавати та збільшувати підтримку України зброєю, тренуваннями, розмінуванням, фінансово. І сподіваюсь, що ми зможемо тут сьогодні узгодити ще більше внесків, і, звичайно, Данія готова виконати свою частину. Сьогодні ми можемо оголосити про новий вклад у розмірі 110 млн євро на зброю, оснащення та тренування”, - сказала Фредеріксен.

Прем’єр наголосила на тому, що нинішня війна стосується не лише територій та кордонів, це війна переконань: між демократією і тиранією та за ті цінності, на яких грунтується Європа, вільний світ.

“Ми повинні запитати самих себе, чи ми маємо мужність відстоювати свої цінності, чи готові боронити основи світового порядку, чи допомагатимемо нашим друзям, коли їм це потрібно? Відповідь на це питання вирішить майбутнє”, - наголосила Фредеріксен.

За її словами, сьогодні в Копенгагені буде переглянуто внесок та допомогу Україні у боротьбі за волю проти російської агресії.

Читайте також: Світовий банк додатково виділяє Україні $1,49 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 11 серпня, у Копенгагені стартувала Конференція північноєвропейських союзників з підтримки України на рівні міністрів оборони в Копенгагені. Делегації представлені главами оборонних відомств, заступниками або іншими високопосадовцями.

Читайте також: USAID виділяє ще $74 мільйони на гумдопомогу постраждалим від агресії рф українцям

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні напередодні конференції висловив вдячність усім партнерам України, які розуміють, що наблизити повернення безпеки Україні та всій Європі можливо лише через забезпеченням програшу росії на полі бою, військовими, політичними та економічними втратами росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-