Троє бойовиків «днр» за участь у війні проти України отримали по 15 років ув’язнення

Троє бойовиків «днр» за участь у війні проти України отримали по 15 років ув’язнення

Укрінформ
Суд визнав винними у державній зраді трьох бойовиків терористичної організації “днр”, які воювали проти України у складі російських військ, і засудив їх до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

“Усі вони входили до складу незаконного збройного формування так званого “4 окремого мотострілецького батальйону 119 полку днр”. Вони потрапили у полон наприкінці березня під час звільнення Сіверщини (Сумська область)”, - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, 24 лютого ці особи, попри те, що не мали військових професій, добровільно вступили до лав ворожої армії, де отримали військову форму, зброю і боєприпаси до неї.

На початку березня під керівництвом військовослужбовців рф вони пройшли короткотерміновий вишкіл у Білгородській області. Після цього їх відправили воювати на Сумському напрямку.

Встановлено, що росіяни задіювали зрадників для облаштування й укріплення бойових позицій і блокпостів на тимчасово захоплених територіях і здійснення контрольно-пропускних та охоронних функцій на блокпостах та позиціях.

Зібрана слідчими СБУ доказова база дозволила засудити їх до реальних строків ув’язнення. Провадження велося за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності); ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Читайте також: На Донеччині затримали ворожу інформаторку, яка передала координати ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у липні суд визнав винними двох бойовиків терористичної організації “лнр”, які воювали проти України у складі російських військ. Вони отримали отримали 10 та 8 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-