Бойовики «лнр», які воювали проти України, отримали 8 та 10 років в'язниці

Бойовики «лнр», які воювали проти України, отримали 8 та 10 років в'язниці

Укрінформ
Суд визнав винними двох бойовиків терористичної організації «лнр», які воювали проти України у складі російських окупаційних військ.

Про це йдеться у повідомленні СБУ у Фейсбук, передає Укрінформ

За посягання на територіальну цілісність і недоторканість нашої держави та участь у незаконних збройних формуваннях фігуранти отримали тюремні строки – 10 і 8 років позбавлення волі.

У СБУ повідомили, що їх взяли у полон українські захисники під час боїв на Луганщині у травні.

Зазначається, що один із засуджених розпочав «військову кар’єру» у сформованих росією незаконних збройних формуваннях ще у 2015 році. До початку широкомасштабного вторгнення він брав участь у зіткненнях із ЗСУ поблизу лінії розмежування. Також організовував чергування на блокпостах та полігонах, де тренувались бойовики.

Інший пішов воювати, аби не сісти в тюрму за крадіжку. Свого часу він був тричі засудженим до ув’язнення: двічі – за пограбування і один раз – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Коли ж у 2021 році він знову вчинив правопорушення, то отримав пропозицію: сісти в тюрму вчетверте чи підписати контракт «на службу» у лавах «народної міліції лнр».

Читайте також: СБУ розслідує понад 800 проваджень за фактами колабораціонізму

Слідчі СБУ зібрали потужну доказову базу щодо цих бойовиків, яка дозволила засудити їх до реальних строків ув’язнення. Провадження велося за двома статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

ч. 2 ст.260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), йдетьсяу повідомленні.

Як повідомлялось, на Донеччині повідомлено про підозру у державній зраді трьом працівникам СІЗО, які перейшли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-