росія тримає у Чорному морі постійно близько 10 кораблів - Сили оборони півдня

росія тримає у Чорному морі постійно близько 10 кораблів - Сили оборони півдня

Укрінформ
У Чорному морі постійно перебуває близько 10 одиниць корабельно-катерного складу російських ВМС, на бойовому чергуванні ворог тримає чотири носії ракет типу “Калібр”.

Про це повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

“Наразі в Чорному морі перебуває на постійній основі майже 10 (плюс-мінус один-два) одиниць корабельно-катерного складу ворожих сил. На бойовому чергуванні вони тримають, як правило, чотири носії ракет типу “Калібр” - два надводні, два підводні — і один-два великих десантних кораблі”, - сказала Гуменюк.

Вона нагадала, що сьогодні вранці один з підводних ракетних носіїв був застосований - Україну атакували високоточними ракетами типу “Калібр”, які були збиті силами протиповітряної оборони.

Читайте також: ЗСУ тримають південь під вогневим контролем - ворогу буде складно просуватись суходолом

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ у понеділок збили чотири крилаті ракети «Калібр», запущені російськими загарбниками з акваторії Чорного моря.

Станом на 7 серпня росія тримала на бойовому чергуванні у Чорному, Азовському та Середземному морях корабельну групу у складі 13 суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-