росія намагається перевести війну в максимально затяжний формат – Подоляк

росія намагається перевести війну в максимально затяжний формат – Подоляк

Укрінформ
російська федерація намагається перевести війну проти України у максимально затяжний формат для виснаження політичної волі частини західних політичних еліт.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у дописі на Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Бліцкригова війна росіянам не вдалася. Адже ставка була лише на цей тип війни. Виявилося, що вони зовсім не мали реальних уявлень про оборонні та мобілізаційні можливості України. Не мали цих уявлень і наші партнери. А тому зараз росіяни намагаються перевести війну у максимально затяжний формат, щоб пограти у виснаження. Не тільки й не стільки виснаження України, а скоріше виснаження політичної волі частини західних політичних еліт», - заявив Подоляк.

Він підкреслив, що для того, аби прискорити фіналізацію війни, партнерам потрібно пришвидшити формати допомоги Україні, насамперед, військової.

Радник очільника ОП розповів, що росія хоче повернути себе в глобальний порядок денний як лідер, який «має право щось диктувати» і запропонувати світу кілька варіантів «тимчасового фіналу»: або переговори з ультимативними умовами росіян або війна на виснаження, але без активного постачання Україні РСЗВ та іншої далекобійної артилерії.

Він розповів, що рф нині намагається проводити «спеціальну контроперацію», яка полягає у затягуванні війни, інформаційній втомі, нових точках напруги (Тайвань, Косово, Африка), тоншій інформаційній роботі росіян щодо дискредитації будь-якої допомоги Україні й нескінченних спробах деморалізувати українські озброєні сили та суспільство.

Водночас Подоляк запевнив, що будь-які «поразницькі версії/сценарії/настрої» взагалі не зіграють у нас. А росіяни продовжують тинятися в темряві власних ілюзій. Це, по-перше,

Також він наголосив, що серед частини західних еліт все ще «блукає підступна віра», що можна повернутися у довоєнний час (бізнес, лобізм, культурні зв'язки з росіянами), а росія – це непереможний монстр.

«Утім, це стратегія, що точно не працює, оскільки росія - це завжди тільки про подальшу експансію і подальші обов'язкові «захоплення з убивствами неправильних громадян інших країн». І будь-яка територіальна поступка сьогодні – це безумовне заохочення подальшої агресії. Звідси й абсолютна аксіома: жодні сценарії реального закінчення війни реально не дієві, крім нанесення тактичної військової поразки рф. Навіть якщо це важко та ресурсно надзвичайно затратно», - сказав радник керівника Офісу глави держави.

Читайте також: Фейками про «чорний ринок зброї» росія хоче заблокувати підтримку України - Подоляк

Він додав, що є абсолютно чітке розуміння цілей цієї війни, реальних мотивів росії, бажання росіян утопити українську державність у крові.

«І як наслідок цього розуміємо і неможливість закінчити її на будь-яких російських ультимативних умовах. Наївні уявлення про «правильний інший фінал війни», де не виграє Україна, безперечно призведуть нас до трагедії. І до подальших наростаючих кризових явищ, занепаду країни, відтоку звідси грошей і людей і подальших територіальних претензій Росії, яка до того ж різко зміцнить свої політико-дипломатичні позиції у глобальній політиці. Звідси питання: навіщо взагалі слухати «пропозиції росії» і рухатися свідомо програшним шляхом, якщо Україна майже шість місяців веде ефективну оборонну війну, а в деяких напрямках домінує? І чому, країни-партнери не зрозуміють остаточно, що росія - це не монстр, на якого треба дивитися з побоюванням, а ідеальний пацієнт, який вимагає невідкладної світової спеціалізованої терапії?» - зауважив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, раніше радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що російська федерація організацією псевдореферендумів на тимчасово захоплених українських територіях перевіряє готовність світу реагувати на анексію, тому кожен крок на цьому напрямку має викликати збільшення постачання Заходом зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-