Українським захисникам передали конфісковане військове спорядження на понад 15 мільйонів - СБУ

Українським захисникам передали конфісковане військове спорядження на понад 15 мільйонів - СБУ

Фото
Укрінформ
Українським захисникам передали військове спорядження вартістю понад 15 млн грн, яке конфіскувала Служба безпеки України у Києві.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

“Служба безпеки запобігла незаконному продажу у Києві оптової партії захисного спорядження, яке призначалося для потреб військових. Серед вилученого у зловмисників – сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення. Наразі конфісковану продукцію вартістю більше 15 млн грн передано підрозділам ЗСУ і Тероборони”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що це стало можливим завдяки реагуванню СБУ спільно з Бюро економічної безпеки, які викрили незаконну оборудку у червні. Правоохоронці ліквідували схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції, яке ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу. Але замість безкоштовної передачі на потреби оборони зловмисники збували його за завищеними цінами, а “прибутки” виводили у тінь.

Схему організували двоє жителів Дніпропетровщини, які після вторгнення російської федерації в Україну втекли за кордон за фальшивими документами. За матеріалами СБУ, їм повідомлено про підозри.

Читайте також: Українців попереджають про шахрайську схему фейкових виплат - як уберегтися

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня у пресслужбі Офісу генпрокурора поінформували, що правоохоронці викрили схему легалізації товарів під виглядом гуманітарної допомоги і несплати податків на майже 72 млн грн.

Фото: Телеграм СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-