Українців попереджають про шахрайську схему фейкових виплат - як уберегтися

Українців попереджають про шахрайську схему фейкових виплат - як уберегтися

Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розкрив шахрайську кампанію у Фейсбуці про нібито грошові виплати для українців.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій повідомив у Телеграмі.

«У соцмережі запустили шахрайську кампанію - під виглядом грошових виплат для українців, постраждалих від війни, аферисти видурюють особисті дані та обчищають банківські карти», - йдеться в повідомленні.

Центр стратегічних комунікацій відстежив подібні рекламні повідомлення у Фейсбуці від 1 травня до 31 липня.

Читайте також: У Києві викрили шахрая, який намагався зняти з чужого рахунку ₴23 мільйони

Як зазначається, це вказує на досить велику тривалість кампанії, а максимальний пік її припав на липень. До того ж аналіз Фейсбук-сторінок, на яких виявлено запуск такої реклами, вказує на залученість їх до єдиної спільної мережі. Частина мережі вже заблокована у Фейсбуці, але багато зі сторінок все ще активні.

«Такі рекламні повідомлення опубліковані у різний час, з різних сторінок та начебто від різних імен (Володимир Зеленський, Міністерство соціальної політики тощо), проте всі з одним посилом - «грошові виплати для українців». Тільки справжня мета шахраїв зовсім не надати кошти, а навпаки привласнити собі чужі», - ідеться в повідомленні.

У Центрі стратегічних комунікацій повідомили, як діють злочинці.

Читайте також: Ворог отримує інформацію про військові об’єкти через російські застосунки - МВС

«Українець клює на рекламу, а шахраї, надають йому посилання, за яким потрібно вказати прізвище, ім’я та останні шість цифр банківської картки. Далі вже діло техніки. Пам’ятайте! Номер картки, CVV-код, чи PIN-код – це особисті дані, які не можна нікому повідомляти», - підкреслили у Центрі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації попередила про масову розсилку небезпечних електронних листів із темою «Остаточний платіж».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-