З 24 лютого рф втратила в Україні понад п'ять тисяч одиниць військової техніки - експерти

З 24 лютого рф втратила в Україні понад п'ять тисяч одиниць військової техніки - експерти

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення в Україну росія вже втратила щонайменше 5083 одиниці військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані міжнародної дослідницької групи Oryx, яка веде підрахунок знищеної та захопленої військової техніки у війні рф проти України на підставі опублікованих в Інтернеті фото та відеозаписів.

Станом на 7 серпня на сайті групи опубліковано фотографії 3238 одиниць знищеної російської техніки, 109 – пошкодженої, 326 – "покинутої". Ще 1410 одиниць військової техніки армії рф було захоплено силами оборони України. При цьому зазначається, що техніка, яку віднесено в категорію "покинута", скоріш за все, була потім захоплена або знищена.

Фахівці дослідницької групи нагадують, що до опублікованого на сайті Oryx списку входять лише ті транспортні засоби та системи, щодо яких є фото чи відеозаписи, тому реальна кількість знищеної на війні техніки значно перевищує зафіксовану групою.

Читайте також: На півдні українські військові знищили 23 загарбників, «Панцир» та радіолокаційну станцію

Зокрема, документально підтверджено, що збройні сили країни-агресора вже втратили 929 танків, з яких 565 було знищено, 35 пошкоджено, 49 – "покинуто". Ще 280 танків було захоплено українськими військовими.

Також зафіксовано втрату росією 518 бойових броньованих машин, понад тисячу БМП, більше 140 БТРів, 32 бронеавтомобілі з протимінним захистом.

Крім того, підтверджено втрату росіянами 14 важких мінометів, 74 одиниць буксируваної артилерії, 152 самохідних артилерійських установок та 94 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ).

Документально зафіксовано 37 знищених російських літаків (ще один пошкоджено) та 49 втрачених вертольотів. Також армія рф утратила вже 104 безпілотники, з яких 54 знищено, а 50 захоплено.

Зафіксовано втрати військово-морського флоту росії - 11 кораблів (8 знищено, 3 пошкоджено).

Читайте також: ЗСУ відкинули ворога на чотирьох напрямках, на Бахмутському «накрили» розвідгрупу

Як повідомлялося, загальні бойові втрати російської армії, за даними Генштабу ЗСУ, станом на 7 серпня орієнтовно становлять: особового складу – близько 42 200 осіб, танків – 1805, бойових броньованих машин різних типів – 4055, артилерійських систем – 958, РСЗВ – 260, засобів ППО – 132, літаків – 223, гелікоптерів – 191, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 750, кораблів/катерів – 15, автомобільної техніки та автоцистерн – 2978, спеціальної техніки – 86 одиниць.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-