В Україні вбили щонайменше 10 російських генералів - британська розвідка

В Україні вбили щонайменше 10 російських генералів - британська розвідка

Укрінформ
Через низьку ефективність, яку зс рф продемонстрували після нападу на Україну, щонайменше шість командувачів були звільнені з посад. Ще десятеро генералів були вбиті на полі бою в Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у добовому звіті британської розвідки.

«Низька ефективність збройних сил росії під час її вторгнення в Україну дорого обійшлася російському військовому керівництву, що, швидше за все, призвело до звільнення щонайменше шести російських командувачів з початку бойових дій у лютому 2022 року. Командувачі Східного та Західного військових округів росії, швидше за все, втратили командування», - йдеться у документі.

Вказується, що генерал-полковник Олександр Чайко був звільнений з посади командувача Східним військовим округом у травні 2022 року, генерал-полковник Олександр Журавльов, який командував Західним військовим округом з 2018 року, був відсутній на дні вмф росії у Санкт-Петербурзі 31 липня 2022 року, його, швидше за все, замінив генерал-лейтенант Володимир Кочетков. Генерал Олександр Дворніков був усунутий після того, як йому «було передано загальне командування операцією в Україні»», також генерал Сергій Суровікін прийняв командування Південним угрупуванням військ від генерала Геннадія Жидка.

Читайте також: Поклонську призначили радником генпрокурора рф із забороною публічної діяльності

«До цих звільнень додається щонайменше 10 російських генералів, убитих на полі бою в Україні. Кумулятивний вплив на послідовність командування, ймовірно, сприяє тактичним і оперативним труднощам росії», - зазначається у звіті.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого до 7 серпня ліквідували близько 42 тисяч 200 російських загарбників, що на 300 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-