Зеленський доручив розглянути можливість посилення ППО Харкова та області

Зеленський доручив розглянути можливість посилення ППО Харкова та області

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному розглянути можливість посилення протиповітряної оборони Харкова та області.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відповідь Президента України щодо петиції.

За словами Зеленського, питання посилення обороноздатності держави, зокрема підвищення ефективності системи протиповітряної оборони України, є одним із найбільш актуальних завдань сектору безпеки і оборони та одним з найважливіших пріоритетів Президента.

Зеленський заявив, що від початку агресії російської федерації проти України військово-політичним керівництвом держави та силами оборони було запроваджено низку дипломатичних, організаційних та технічних заходів, спрямованих на посилення системи протиповітряної оборони України і забезпечення відбиття ударів противника з повітря по Збройних cилах України, адміністративно-політичних центрах, промислових й інших важливих об’єктах, а також цивільній інфраструктурі на всій території держави.

Читайте також: Повітряні сили: Стратегія рф - завдавати ударів з-за меж досяжності української ППО

“Ураховуючи, що протиповітряна оборона міста Харків та Харківської області здійснюється у загальній системі протиповітряної оборони України, я доручив головнокомандувачу Збройних сил України В.Залужному, на якого покладено відповідальність за її організацію та керівництво, розглянути порушене в електронній петиції питання і про результати розгляду поінформувати її автора”, - повідомив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі, 6 серпня, російська армія знову обстріляла ракетами Харків з території росії, міста Бєлгород. У місті постраждали об'єкти цивільної інфраструктури.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-