Повітряні сили: Стратегія рф - завдавати ударів з-за меж досяжності української ППО

Повітряні сили: Стратегія рф - завдавати ударів з-за меж досяжності української ППО

Укрінформ
Ворожа авіація наразі здійснює обстріли території України з-за меж досяжності систем протиповітряної оборони.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, характеризуючи стратегію загарбницьких військ.

"Стратегія росіян - завдавати ударів з-за меж досяжності нашої ППО, проводити ракетний терор населення України з кораблів Чорноморського флоту. Також ми знаємо про удари Ту-95, Ту-160 з акваторії Каспійського моря", - сказав Ігнат.

За словами Ігната, сьогодні повітряні тривоги вмикалися, зокрема, через виліт російських бомбардувальників Ту-22М3 з аеродрому Шайковка (рф).

Читайте також: У ВМС прокоментували «атаку» по штабу чф у Севастополі: росія визнає свою ППО недієздатною

"Одного разу вони здійснювали тренувальні польоти, втім, імовірність завдання авіаударів була теж високою," - сказав речник.

Наразі, за словами Ігната, у повітряному просторі Україні "невелике затишшя". "Маємо повітряні тривоги, які у прифронтових містах і не вимикаються ніколи, але це зумовлено тим, що працюють системи залпового вогню, артилерія", - зауважив він.

Речник також зазначив, що нині авіація противника діє переважно на передньому краї: "Штурмовики Су-25 й ударні вертольоти працюють у районі боїв, підтримуючи піхоту".

Читайте також: Речник Повітряних сил спростував підготовку українських пілотів на літаках F-15 чи F-16

Водночас він наголосив, що українська штурмова авіація щодня завдає ударів по ворожих позиціях, складах боєприпасів, взводних і ротних опорних пунктах, центрах логістики ворога, живій силі та броньованій техніці. Результатом роботи українських військових стало те, що "вже практично третій місяць ворог не робить відкритих спроб проникнути на українську територію", заявив Ігнат.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 5 серпня ліквідували 41 650 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-