росіяни за добу обстріляли вісім областей - вибухи лунали в Миколаєві, Харкові, Запоріжжі

росіяни за добу обстріляли вісім областей - вибухи лунали в Миколаєві, Харкові, Запоріжжі

Укрінформ
російські війська упродовж минулої доби, 4 серпня, здійснили обстріли восьми регіонів України, є загиблі мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 п'ятниці, 5 серпня.

У Чернігівській області за минулу добу ворог сім разів обстріляв прикордонні громади, зокрема вночі здійснив артилерійський обстріл околиць села у Новгород-Сіверському районі. Без жертв і руйнувань. Деталі уточнюються.

У Дніпропетровській області під ворожим вогнем вкотре перебували Нікопольський та Криворізький райони. Нікополь двічі за ніч росіяни обстріляли із "Градів". Постраждалих немає, але пошкоджено близько 10 приватних будинків та господарських споруд. По Мирівській громаді Нікопольського району агресори вдарили ракетою Х-59, є руйнування будинків і газогону. За попередніми даними, люди не постраждали. Криворізький район ворог обстріляв з "Ураганів" і ствольної артилерії. Попередньо, без постраждалих.

Читайте також: Загарбники обстріляли Миколаїв, Нікополь та Запоріжжя

У Запорізькій області вночі війська рф декількома ракетами вдарили поряд із обласним центром. За попередньою інформацією, жертв немає.

Вчора ввечері у Запоріжжі пролунала низка вибухів - ворог вів обстріли населених пунктів, розташованих поблизу лінії розмежування. Удари були завдані у напрямку сіл Новоолександрівської громади Запорізького району. Руйнувань зазнали приватні будинки та об'єкти цивільної інфраструктури. Частина населених пунктів залишилась без світла і водопостачання, триває відновлення мереж. Рятувальники ліквідували всі пожежі. Одна людина дістала осколкові поранення та була госпіталізована.

Вночі росіяни здійснили масований обстріл Шевченківського, Індустріального та Салтівського районів Харкова. Під ударом опинились житлові будинки, магазини, ринок, заклад освіти, дитячі майданчики. З пораненнями госпіталізовані троє людей.

Також ночі ворог обстріляв Чугуїв. Три ракети вдарили по відкритій території приватного домоволодіння, одна ракета впала поруч. Загалом упродовж доби війська рф обстрілювали населені пункти Харківського, Ізюмського, Богодухівського та Чугуївського районів.

Читайте також: росіяни випустили по громадах Дніпропетровщини десятки снарядів

У Луганській області позиції Зброних сил України ворог декілька разів на добу обстрілює із застосуванням авіації. Вчора було здійснено чотири авіаудари. Ще тричі росіяни проводили артилерійські атаки, використовували реактивну артилерію, двічі штурмові дії підтримувалися танковими наступами. Ще шість разів агресори вели обстріли з мінометів. Ситуація в області залишається критичною.

У Донецькій області минулої доби російські війська обстріляли Авдіївку, Мар’їнку, Залізне, Калинове, Торецьк, Бахмут, Костянтинівку, Кам’янку, Очеретине, Новоселівку, Нетайлове, Уманське, Соловйове, Нью-Йорк, Первомайське, околиці Карлівки. Пошкоджено 14 приватних житлових будинків, 11 багатоповерхівок, дві зупинки транспорту, церкву, гаражі, кемпінг, приміщення і транспорт Авдіївського коксохімічного заводу, супермаркет "АТБ", готель. Область залишається без газу і частково без води та електрики. Триває обов'язкова евакуація населення. За добу на Донеччині восьмеро людей загинули, дев'ятеро були поранені.

Читайте також: Загарбники обстріляли селище на Харківщині фосфорними снарядами, згоріли шість будинків

Вночі та зранку ворог обстріляв Корабельний район Миколаєва. Відомо про влучання у приватний будинок і пошкодження кількох будинків. Детальна інформація уточнюється. За попередніми даними військової комендатури оборони Миколаєва, вночі Корабельний район росіяни обстрілювали касетними боєприпасами з РСЗВ, зранку били зі ствольної далекобійної артилерії "Піон".

У Миколаївському районі сьогодні зранку зафіксовані обстріли села Зайчевське Мішково-Погорілівської громади. Горіли житловий будинок, приватне сільськогосподарське підприємство, пошкоджено автомобілі. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Вночі росіяни вели обстріли села Шевченкове Шевченківської громади і Галицинівської громади. Постраждалих немає.

Читайте також: Загарбники вночі обстріляли із РСЗВ три райони Харкова та Чугуїв, є постраждалі

Вчора ввечері у селі Парутине Куцурубської громади через ворожий обстріл троє людей зазнали поранень. У Баштанському районі вночі обстріли були за межами села Широке. Постраждалих немає.

Тривають обстріли території та населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих і пошкодження уточнюється.

У Херсонській області практично з усіх громад протягом доби надходили повідомлення про бойові дії та вибухи. Стабільно критичною є ситуація у Бериславському та Каховському районі. Обстріли і вибухи лунали у передмістях Херсона та селах, які межують із Миколаївською і Дніпропетровською областями.

З порожніх будинків загарбники вивозять цінні речі. Також росіяни продовжують підготовку до референдуму, для чого шукають співробітників, приміщення і формують медійників для пропаганди. Триває захоплення підприємств та викрадення обладнання.

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-