Загарбники примусово вивозять мешканців Харківщини до таборів у рф

Загарбники примусово вивозять мешканців Харківщини до таборів у рф

Укрінформ
Загарбники примусово вивозять цивільних мешканців тимчасово захопленого селища Козача Лопань на Харківщині до наметових таборів у сусідній Бєлгородській області рф.

Як передає Укрінформ, про це Харківська обласна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України) за інформацією ЗМІ щодо насильницького вивезення людей з тимчасово захопленого смт Козача Лопань на територію рф.

"Військові так званої “лнр” примусово “евакуюють” місцевих жителів до наметових таборів Бєлгородської області рф, маніпулюючи та залякуючи цивільних обстрілами з боку української армії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: росія створила вздовж кордону з Україною 19 фільтраційних таборів – Штати в ОБСЄ

Усі дані перевіряють, триває досудове розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, у липні заступник очільника місії США при ОБСЄ Кортні Острієн заявила, що міжнародна спільнота має активізувати зусилля з документування примусового вивезення до росії українських цивільних осіб, щоб усі відповідальні були покарані. Вона зазначила, що, за оцінками українського уряду, вже близько 1,6 млн цивільних осіб, у тому числі понад 260 тис. дітей, були примусово переселені до росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-